Tramp ukida državnu pomoć za promenu pola

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 08:54

Tramp ukida državnu pomoć za promenu pola

Američki predsednik Donald Tramp doneo je odluku koju će nesumnjivo podržati njegova izborna baza u konzervativnim i verskim krugovima.

Tramp je odlučio da ukine državnu podršku LGBT populaciji u zdravstvenom sistemu, koju je uspostavio njegov prethodnik Barak Obama.

Američki sekretarijat za zdravstvo ocenio je da će nova pravila sprečiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "seksualnu diskriminaciju u skladu sa izvornim biološkim značenjem pojma pol", izvestio je AP.

LGBT organizacije podsećaju da je nedvosmislena zaštita neophodna ljudima kojima je potrebna klinička promena pola, kao i transrodnim osobama kojima je potrebno lečenje od čestih oboljenja kao što su dijabetes, ili kardiovaskularne bolesti.

Mnogi konzervativci podržavaju ovu Trampovu odluku uz obrazloženje da je Obamina politika prema LGBT populaciji i pristup zdravstvenom sistemu uskratio lekare za slobodu da donesu odluku u skladu sa svojom savešću ako su uvereni da se intervencija promene pola kosi s njihovim moralnim načelima ili smatraju da je štetna i neadekvatna za nekog pacijenta.

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokrata Nensi Pelosi oštro je uzvratila.

"Verske slobode ne smeju biti izgovor za mržnju i bahatost, jer svaki Amerikanac ima pravo da potraži i dobije odgovarajuću medicinsku negu bez zastrašivanja i pritisaka", naglasila je Pelosi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BEZ DRŽAVNE PODRŠKE ZA LGBT OSOBE Tramp ukinuo Obamin zakon, oštre reakcije iz Kongresa

Izvor: Blic, 13.Jun.2020

Američki predsednik Donald Tramp doneo je odluku koju će nesumnjivo podržati njegova izborna baza u konzervativnim i verskim krugovima, da ukine državnu podršku LGBT populaciji u zdravstvenom sistemu, koju je uspostavio njegov prethodnik Barak Obama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.