Tramp stigao na samit sa Kimom

Izvor: B92, 26.Feb.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp stigao na samit sa Kimom

Američki predsednički avion Air force one sleteo je na aerodrom u vijetnamskoj prestonici Hanoju.

U Hanoju sutra počinje dvodnevni samit lidera SAD i Severne Koreje, a šefa Bele kuće Donalda Trampa po izlasku iz letelice dočekao je crveni tepih i počasni stroj vojnika.

AP prenosi da se Tramp rukovao sa zvaničnicima koji su ga dočekali na pisti.

Tramp je stigao u Hanoj u večernjim satima po lokalnom vremenu, samo nekoliko časova nakon što je specijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blindiranim vozom u glavni grad Vijetnama pristigao severnokrejski vođa Kim Džong Un.

To je drugi samit ove dvojice državnika, koji su se prvi put sastali prošlog juna u Singapuru, kada po oceni AP nije postignut bilo kakav primenjiv sporazum koji bi Severnu Koreju obavezao da se odrekne nuklearnog arsenala.

Kim je ranije danas posetio severnokorejsku ambasadu u Hanoju, što je prvo mesto koje je obišao u Vijetnamu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.