Tramp skida Sudan sa liste sponzora terorizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 18:33

Tramp skida Sudan sa liste sponzora terorizma

Američki predsednik Donald Tramp obavestio je američki Kongres da će ukloniti Sudan sa liste država koje sponzorišu terorizam, saopštila je danas Bela kuća, nakon što je ta afrička zemlja prebacila 335 miliona dolara na račun američkih žrtava terorizma i njihovih porodica.

"Predsednik Donald Tramp je obavestio Kongres o svojoj nameri da zvanično ukloni oznaku Sudana kao države koja sponzoriše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << terorizam", navodi se u saopštenju Bele kuće.

Dodaje se da je to usledilo nakon što se Sudan saglasio "da reši potraživanja američkih žrtava terorizma i njihovih porodica", prenosi Rojters.

Uklanjanje Sudana sa liste u smatra se podsticajem toj zemlji da normalizuje odnose sa Izraelom, u trenutku kada Tramp vrši pritisak na arapske zemlje da to učine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tramp: Izrael i Sudan normalizuju odnose

Izvor: B92, 23.Okt.2020

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je danas da je Sudan treća arapska zemlja koja je postigla sporazum o normalizaciji diplomatskih odnosa sa Izraelom..."Predsednik Tramp objavio je da su se Sudan i Izrael saglasili da normalizuju odnose, što je još jedan ogroman korak ka izgradnji mira na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.