Tramp ponovo oštri penkalo?

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ponovo "oštri penkalo"?

Američki predsednik Donald Tramp planira da potpiše uredbu u cilju promene viznog režima koji omogućavao dolazak visokokvalifikovanih radnika u SAD.

Tramp će u gradu Kenoša, u američkoj saveznoj državi Viskonsin potpisati uredbu nazvanu "Kupujmo Američko, zaposlimo Amerikance", kazali su zvaničnici njegove administracije koji su zatražili da ne budu imenovani.

Zvaničnici su naveli da će novom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uredbom biti sprečene imigracione prevare i zloupotrebe.

Bela kuća navodi da je vizni režim trenutno štetan po američke radnike jer na osnovu tih pravila dolazi jeftinija radna snaga, dodajući da ta pravila pojedine tehnološke kompanije koriste da zaposle veliki broj radnika i smanje plate.

Tramp je tokom kampanje najpre govorio da podržava radne vize za visokokvalifikovane radnike, a zatim se izjasnio da je protiv toga.

"To je veoma loše za naše radnike i nije fer prema našim radnicima. To treba da zaustavimo", rekao je Tramp, podseća AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trampova administracija preispituje vize za strane radnike

Izvor: VOA, 18.Apr.2017

Trampova administracija saopštila je da je došlo vreme za snažnije sprovođenje pravila o zapošljavanju stranih radnika u Sjedinjenim Državama i za preispitivanje zakona kojima se od vladinih agencija zahteva da koriste američke proizvode. Predsednik Donald Tramp je posle posete jednoj fabrici...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.