Tramp naredio povlačenje Nacionalne garde iz Vašingtona

Izvor: B92, 07.Jun.2020, 18:52

Tramp naredio povlačenje Nacionalne garde iz Vašingtona

Predsednik SAD Donald Tramp naredio je trupama Nacionalne garde da počnu da se povlače iz prestonice, jer je, kako je ocenio, sada sve pod savršenom kontrolom.

Vlada distrikta Kolumbija prošle sedmice zatražila je od Garde da pomogne policiji u smirivanju protesta posle smrti Džordža Flojda. Tramp je zatim naredio hiljadama pripadnika Garde i federalnih snaga bezbednosti da budu na ulicama Vašingtona nakon pojedinačnih slučajeva pljačke i nasilja, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AP.

Gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauser prošle nedelje je pozvala Trampa da povuče pripadnike Nacionalne garde koje su pojedine države poslale u glavni grad.

Tramp je danas na svom tviter nalogu napisao da će trupe Nacionalne garde otići kući, ali da isto tako mogu da se vrate ako bude potrebno.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Tramp naredio Nacionalnoj gardi da se povuče iz Vašingtona jer je „sve pod savršenom kontrolom“

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2020

Zbog situacije u glavnom gradu koja je "pod savršenom kontrolom", Donald Tramp je saopštio o povlačenju Nacionalne garde iz Vašingtona, ali je upozorio da će snage biti vraćene ukoliko se nemiri nastave. "Upravo sam naredio da naša Nacionalna garda započne proces povlačenja iz Vašingtona,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.