Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2016, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp lako pobijedio, na ulicama Vašingtona neredi

VAŠINGTON - Donald Tramp je bez problema slavio na izborima u Vašingtonu, ali su njegovu pobjedu zasjenili neredi na demonstracijama u Albukerkiju, prenosi „Gardijan“.

Kako navode, demonstranti su razbijali prozore i bacali kamenje na policiju.

Tramp je u Vašingtonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << osvojio 76 procenata glasova prema 59 procenata prebrojanih glasova. Džon Kejsik i Ted Kruz, koji su odustali od trke, osvojili su po 10 posto.

Thank you Washington! #Trump2016#MakeAmericaGreatAgain pic.twitter.com/v9glTwj6gy

Milijarder je ovom pobjedom došao do toga da mu je samo još nekoliko desetina delegata potrebno da dostigne magični broj od 1.237 koji mu garantuje republikansku nominaciju i prije stranačke konvencije.

Ispred mjesta na kojem je Tramp držao miting u Albukerkiju izbili su neredi i demonstranti su bacali kamenje na policiju i prevrtali policijske barijere.

Protesters at Trump rally throw rocks, bottles at Albuquerque police https://t.co/WamhLCr6nl @kemettler and I report for @washingtonpost

Na društvenim mrežama bilo je informacija u pucnjima i suzavcima, ali je policija to negirala. Policajci na konjima poslati su na lice mesta, a prema nezvaničnim informacijama korišćen je i biber-sprej. Osim toga, razbijena su i vrata centra u kojem je Tramp govorio.

Više od pola sata nakon što je Tramp završio svoj govor i otišao za Kaliforniju u kojoj će „prajmaris“ biti održani 7. juna, nekoliko stotina demonstranata je i dalje bilo na ulicama mašući meksičkim zastavama i pjevajući sa upaljenim bakljama.

#ABQ @realDonaldTrump protest getting tense. If I don't come back, tell my daughter I love her. #journalism pic.twitter.com/JLEHaoCVfH

Tramp je jedini preostali kandidat pošto su Kejsik, Kruz i Ben Karson odustali od trke.

Očekuje se da će Tramp na sedam narednih glasanja, među kojima su i Nju Džerzi i Kalifornija, lako obezbhediti dovoljan broj delegata za direktnu nominaciju.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.