Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2017, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Potraga za šefom FBI se odvija brzo

VAŠINGTON - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da se njegova potraga za novim šefom FBI odvija brzo.

"Brzo se krećemo", rekao je Tramp novinarima, prenio je Rojters.

Tramp je ranije izjavio da želi da brzo imenuje novog direktora FBI-ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << umjesto smijenjenog Džejmsa Komija, nagovjestivši da bi se to moglo desiti do petka, a već su počeli razgovori s kandidatima za tu funkciju kojih ima 11.

Tramp je u subotu novinarima koji su sa njim putovali avionom u Virdžiniju rekao da će proces odabira kandidata teći brzo, istakavši da su kandidati koji su u razmatranju "većinom dobro poznati, visoko uvaženi i zaista talentovani ljudi", prenio je Rojters.

"A to je ono što želimo za FBI", istakao je američki predsjednik, dodavši da postoji mogućnost da će odluku o novom direktoru FBI-ja doneti prije nego što iduće nedelje, u petak, krene na svoje prvo putovanje izvan zemlje otkako je postao predsjednik SAD.

On je ranije ove nedjelje sa čela FBI-ja iznenada smenio Komija, koji je vodio istragu o mogućem dosluhu između Rusije i Trampovog predizbornog tima i miješanju Moskve u predsjedničke izbore u SAD 2016, zbog čega su kritičari napali Trampa.

Zvaničnik Bijele kuće je rekao da postoji 11 kandidata za novog direktora FBI-ja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

TRAMP O BUDUĆEM ŠEFU FBI: To će biti neko dobro poznat, uvažavan i visoko talentovan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2017, 00:39

Razgovori s kandidatima za tu funkciju su već počeli..Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da se njegova potraga za novim šefom FBI odvija brzo...- Brzo se krećemo - rekao je Tramp novinarima, preneo je Rojters...Tramp je ranije izjavio da želi da brzo imenuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.