Trajno rešenja stambenog pitanja izbeglica

Izvor: Kurir, 19.Jun.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajno rešenja stambenog pitanja izbeglica

Komesarijat za izbeglice Srbije dozvolio je otkup stanova u sedam stambenih zgrada u ulici Branka Ćopića u kojima su se smestile porodice izbeglih i raseljenih iz BiH i Hrvatske

PROKUPLJE - Komesarijat za izbeglice Srbije dozvolio je otkup stanova u izbegličkom naselju u Prokuplju da bi trajno rešio njihovo stambeno pitanje, izjavila je šefica povereništva u tom mestu Gordanja Janković.

Ona je kazala da se radi o sedam stambenih zgrada u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ulici Branka Ćopića sa 28 stanova, površine od 30 do 33 kvadratna metra, u kojima su se smestile porodice izbeglih i raseljenih iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje su utočište našle u Prokuplju.

Stanovi su izgrađeni pre osam godina, sredstvima Evropske unije i uz pomoć lokalne samouprave i dati na korišćenje izbeglicama koje nisu imale nužan smeštaj.

Ovo je prvi put da se porodicama koje žive u tim zgradama ponudi trajno rešenje, najpre kroz zakup stana, a kasnije, ako žele, i kroz otkup čime bi preuzeli vlasništvo, kazala je Janković.

Prema njenim rečima, još nije određena cena zakupa i otkupa, ali vodiće se računa o tome da svi zainteresovani mogu da otkupe stan u kojem žive.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Za izbeglice zakup ili kupovina stanova

Izvor: OkRadio.rs, 20.Jun.2012, 10:56

Komesarijat za izbeglice Srbije dozvolio je otkup stanova u izbegličkom naselju u Prokuplju da bi trajno rešio njihovo stambeno pitanje, izjavila je šefica povereništva u tom mestu Gordanja Janković.Ona je kazala da se radi o sedam stambenih zgrada u ulici Branka Ćopića sa 28 stanova, površine...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.