Trajni prekid vatre mora biti sproveden

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 12:40

"Trajni prekid vatre mora biti sproveden"

Dečji fong Ujedinjenih nacija UNICEF apelovao je danas na uspostavljanje trajnog prekida vatre u Gazi.

UNICEF je nedelovanje opisao kao "odobrenje za ubijanje dece" nakon što je isteklo jednonedeljno primirje između Izraela i Hamasa.

"Trajni prekid vatre mora biti sproveden", rekao je novinarima Džejms Elder, portparol UNICEF-a putem video veze iz Gaze, preneo je Rojters.

Izostanak delovanja je u svojoj srži odobravanje ubijanja dece, istakao je on. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Izraelska vojska saopštila je ranije danas da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Izraelska vojska tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u 6.00 sati po lokalnom vremenu zbog čega privremeno primirje nije produženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UNICEF: Mora se sprovesti trajni prekid vatre u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2023

Dečji fong Ujedinjenih nacija UNICEF apelovao je danas na uspostavljanje trajnog prekida vatre u Gazi, opisujući nedelovanje kao "odobrenje za ubijanje dece" nakon što je isteka jednonedeljnog primirja između Izraela i Hamasa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.