Tragičan kraj potrage - verovatno su svi mrtvi

Izvor: B92, 24.Apr.2021, 11:53

Tragičan kraj potrage - verovatno su svi mrtvi

Indonežanska vojska saopštila je u subotu da su pronađene olupine nestale podmornice u kojoj je bilo 53 člana posade lokalne mornarice.

U izjavi se navodi nekoliko detalja, ali je verovatnoća da je neko preživeo bila minimalna.

Skeniranjem morskog dna u Balijskom moru na dubini od 850 metara pronađeni su predmeti za koje se veruje da su pripadali nestalom plovilu.

"Ovi objekti nikada ne bi izašli iz podmornice da nije bilo pritiska", rekao je šef >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrage Hadi Tjahjanto.

Sjedinjene Države su ranije tokom dana poslale avion "P-8 Poseidon" da pomogne u potrazi za nestalom podmornicom, koja je nestala na Balijskom moru, a u subotu se očekivalo da će ostati bez kiseonika.

Indonežanska mornarica saopštila je da je poslala helikoptere i čamce za pretragu u područje gde je u sredu izgubljen kontakt sa nestalom podmornicom "KRI Nanggala-402".

Australija je takođe rasporedila opremljenu podmornicu sa helikopterom za pomoć u potrazi za podmornicom, dok su pomorski zvaničnici ranije rekli da su brodovi na putu iz Indije i Singapura jer raste zabrinutost da bi se podmornica mogla raspasti zbog pritiska vode.

"Moraće se razmotriti mogućnost da padne ispod maksimalne dubine zarona, što dovodi do implozije podmornice", rekao je Kolin Koh, naučnik sa Instituta za odbranu i strateške studije, pre nego što su pronađene vesti o olupinama.

Indonežanski zvaničnici u petak, takođe uoči subotnje najave olupine, rekli su da je "podmornica još uvek netaknuta i da će posada imati dovoljno vazduha do zore do subote".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE Podmornica potonula, svi članovi posade su mrtvi

Izvor: Blic, 24.Apr.2021

Indonežanska ratna mornarica je danas zvanično saopštila da je podmornica, koja je nestala pre nekoliko dana, potonula i da su 53 člana njene posade izgubila život, javio je AP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.