Tradicionalna fešta u Jevremovoj ulici  28. marta

Izvor: Blic, 20.Mar.2010, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalna fešta u Jevremovoj ulici 28. marta

Manifestacija „Jevremova - Ulica susreta“ održaće se drugu godinu za redom 28. marta, kada se ujedno obeležavaju Dan Opštine Stari grad i njena slava Cveti. Tom prilikom u ovoj dorćolskoj ulici će se organizovati prigodan muzičko zabavni program.

Manifestacija će trajati dva sata, a svečano će biti otvorena u 13 časova uz muzičku najavu bubnjeva i fanfara orkestra muzičke škole „Stanković".

- Prijavio nam se zaista veliki broj Kulturno umetničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << društava i samostalnih umetnika sa brojnim projektima i programima. Naravno, pozvani su i mogu da dođu svi građani koji to žele, a prava je šteta što ulica nije malo duža da može da stane još više ljudi - kaže Ana Danilović, zamenik predsednika Opštine Stari grad.

Ideja je da se duž ulice održi niz zanimljivih programa, ali tako da učesnici pokušaju da ožive vreme građanske Srbije, krajem 19. veka. Posetiocima će pokušati da prenesu duh tog vremena brojni orkestri muzičkih škola („Vučković", „Mokranjac", „Slavenski"), horova („Binički", Braća Baruh", „Aleksandar Nevski", „Mokranjac"), kao i ulični svirači... Pored opštine koja je glavni organizator svih zbivanja nosioci susreta su i kulturne institucije koje se nalaze u Jevremovoj ulici. Tako će i Centar za kulturu Stari Grad, Dom porodice Pavlović, Muzej Vuka i Dositeja, predškolca ustanova „Dečji dani" i osnovna škola „Mihajlo Petrović Alas" 28. marta organizovati sopstvene programe ispred zgrada u kojima se nalaze.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mesto kulture i druženja

Izvor: Danas, 19.Mar.2010, 23:34

Gospodar Jevremova ulica, na Dorćolu 28. marta, na Cveti, na slavu i Dan opštine Stari grad od 13 do 15 sati biće ulica susreta, komšijskog druženja, veselja, radosti, kulture, ali i atmosfere davno zaboravljenih vremena, rečeno je juče u opštini Stari grad na konferenciji za novinare, povodom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.