Totalni haos ispred Skupštine grada: Vređanja, psovke, kola Hitne FOTO

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totalni haos ispred Skupštine grada: Vređanja, psovke, kola Hitne FOTO

Beograd -- Ispred zgrade Skupštine grada metež. Lideri SzS pokušali da uđu u zgradu, ali su sprečeni. Gužva ispred ulaza i vređanje. Jednoj ženi pozlilo.

Kako navode mediji, ispred Skupštine okupile su se pristalice Saveza za Srbiju, a pored njih su i brojni predstavnici medija. Na snimcima koji su emitovani nije se jasno videlo ko je ko, kao ni ko je govorio s megafonom. Po psovkama i uvredama moglo se zaključiti da je neko od članova SZS, budući da se proziva gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlast.

Buka je bila velika, konstantno su se čule pištaljke, uzvici "ua", trube, povici "fašisto", "Vesiću, lopove", a psovani su i novinari, među kojima i novinarka TV Prve, koja je nazvana "SNS botom".

Stigla su i kola Hitne pomoći.

Tanjug je naknadno preneo da je sednica Saveta za ravnopravnost prekinuta jer su lideri Saveza za Srbiju pokušali nasilno da uđu u zgradu Starog dvora. Navodi se i da su ispred Starog dvora lideri SzS Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać.

Oni su zatražili da im se obrati gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kojeg nazivaju “fikusom, verzija 2.0”. Stiglo je i vozilo Hitne pomoći, a okupljene žene tvrde da je pozlilo jednoj starijoj ženi, jer joj je navodno Bastać uperio megafon u uvo, zbog čega se onesvestila.

Takođe, još jednoj ženi je pozlilo, a trenutno su ispred Starog dvora dva vozila Hitne pomoći. Jedan od lidera SzS i šef odbornika u Skupštini grada Nikola Jovanović rekao je da je ušao u Stari dvor i da je razgovarao sa predstavnicima Gradske uprave i pitao da li je gradonačelnik na radnom mestu, jer kao odbornik želi da razgovara sa njim.

Kaže da je dobio obećanje da će gradonačelnik izaći i obratiti se okupljenima. Takođe, tvrdi i da je u zgradi video zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je “poslao žene da brane zgradu Starog dvora”.

Žene, zaposlene u Gradskoj upravi, među kojima su sekretarka Nataša Stanisavljević, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i druge, koje su izgurale lidere SzS, viču “fašisti”, dok predstavnici opozicije uzvikuju “Vesiću, lopove” i traže da gradonačelnika izađe i obrati se okupljenima. Na platou ispred Starog dvora je i veliki broj medija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blokirana zgrada Skupštine Beograda: Psovke, uvrede i Hitna pomoć

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2019

BEOGRAD - U Skupštini grada Beograda u toku je sjednica za rodnu ravnopravnost, ali je u fokusu ono što se događa ispred zgrade gradske Skupštine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.