Toplo i nestabilno vreme sutra u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplo i nestabilno vreme sutra u Srbiji

U Srbiji će sutra biti toplo i nestabilno, promenljivo oblačno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, saopštio je Republiki hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Mestimično se očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na severozapadu, zapadu i jugozapadu Srbije.

Jugoistočni vetar biće slab do umeren, ali u južnom Banatu ujutro i pre podne biće povremeno jak.

Jutarnja temperatura biće od 12 do 19, a najviša dnevna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 24 do 30 stepeni Celzijusa.

I u Beogradu će sutra biti toplo, promenljivo oblačno, s dužim periodima sunčanog vremena. U pojedinim delovima grada očekuje se kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Jugoistočni vetar biće slab do umeren. Jutarnja temperatura biće oko 19, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

RHMZ upozorio je da subotu i nedelju ponegde očekuje kratkotrajne nepogode sa velikom količinom kiše, jakim vetrom i gradom.

U Srbiji će narednih sedam dana vreme biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura će do nedelje biti iznad prosečne za maj, a od nedelje u manjem padu.

Biometeorološka prognoza za petak 4. maj:

Većina hroničnih bolesnika može očekivati uobičajene tegobe. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima. Mogući su reumatski bolovi, glavobolјa i neraspoloženje. Savetuje se izbegavanje direktnog izlaganja suncu u najtoplije doba dana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.