Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tompsonova proslava "Oluje" na ustaški način

Hrvatski pevač Tompson je održao koncert povodom godišnjice "Oluje" pred 70.000 ljudi, a Index.hr prenosi da je samo pet osoba uhapšeno zbog ustaških obeležja.

Kako piše portal, pevač je okupljene pozdravio sa "Za dom spremni", a "policija je u Čavoglavama privela svega pet osoba zbog isticanja simbola neprimerenog sadržaja - ustaških obeležja".

"Pet osoba je zatečeno kako nosi oznake ili druga obeležja kojima se poziva na nacionalnu, rasnu ili versku mržnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ili bilo koji oblik netrpeljivosti, kao i dva prekršaja ove vrste regulisana zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz još tri prekršaja protiv javnog reda i mira", piše u saopštenju PU šibensko-kninske, prenosi Index.hr.

Marko Perković Tompson, čiji su koncerti poznati po ustaške ikonografije i ustaških pesama zbog čega mu je zabranjivan i ulazak u zemlje EU, poručio je publici i da se nada da će "sledeće godine na proslavu doći i Ante Gotovina".

Kako prenosi HRT, Tompsonov koncert je bio centralni deo narodne proslave 5. avgusta - Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branilaca, a pre koncerta organizovan je mimohod istorijskih hrvatskih vojnih jedinica, a na proslavu su iz Drniša u koloni došli brojni motociklisti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.