Tompson nepoželjan u riječkoj opštini Kostrena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tompson nepoželjan u riječkoj opštini Kostrena

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson, koji u svojim pesmama i nastupima veliča ustaštvo, nepoželjan je u hrvatskoj opštini Kostrena, gde je trebalo da održi koncert 28. aprila, uz obrazloženje da "u ovom trenutku to nije prikladno".

Koncert je već službeno bio najavljen, o čemu su svedočili i džambo plakati koji su se uoči Uskrsa nalazili na više mesta u Rijeci, pa tako i na Jadranskoj magistrali u Kostreni.

Ako je suditi prema dopisu koji je Tompsonovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << menadžmentu prošle sedmice poslat iz Komunalnog društva Kostrena, koje upravlja Sportskom dvoranom i činjenici da su tokom vikenda plakati nestali, Tompson ipak neće nastupiti u tom mestu.

U dopisu koji poseduje riječki Novi list, otkazuje se Ugovor o privremenom korišćenju dvorane sklopljen 19. marta ove godine.

U obrazloženju se, između ostalog, navodi da je nakon konsultacija predstavnika davalaca, branitelja s načelnikom Opštine Kostrena zaključeno je da u ovom trenutku zbog političke situacije na lokalnom nivou nije prikladno gostovanje Tompsona jer bi se, kako se navodi, moglo protumačiti kao angažman povodom obeležavanja 25. godišnjice osnivanja te opštine.

Na predlog načelnika opštine Kostrena, Dražena Vranića, usmeno je predloženo da se koncert M. P. Thompsona odloži do daljnjeg.

Vranić je rekao da opština i on lično nisu bili ni upoznati s namerom Marka Perkovića , niti je za organizaciju takvog koncerta pre započinjanja bilo kakvih razgovora s izvođačem dao svoju saglasnost bilo kome za održavanja tog koncerta, piše Novi list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

I Hrvati počeli sa otkazivanjem Tompsonu: "To nije prikladno"

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2018

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson nepoželjan je u hrvatskoj opštini Kostrena, gde je trebalo da održi koncert 28. aprila...U ovom trenutku, obrazloženo je, “to nije prikladno"...Koncert je već službeno bio najavljen, o čemu su svedočili i džambo plakati koji su se uoči Uskrsa nalazili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.