Tomić: Budžet će biti usvojen u zakonskom roku

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Budžet će biti usvojen u zakonskom roku

Predsednica Odbora za finasije Skupštine Srbije Aleksandra Tomić izjavila je danas da očekuje da budžet za 2017. bude usvojen u zakonskom roku , dodajući da je za sada na taj predlog zakona stiglo oko 300 amandmana.

Ona je gostujući na RTS kazala da očekuje konstruktivnu raspravu o budžetu za narednu godinu u Skupštini Srbije i da će kako je naglasila pobediti "snaga argumenta, jer je to u interesu građana".

"Smatram da će biti dovoljno vremena i u raspravi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i u načelu, biće period od 24 sata kada ćemo imati sednicu odbora i razmotriti sve amandndmane, nakon toga ćemo početi raspravu po pojedinostima koja se očekuje u četvrtak i petak. Rok za donošenje budžeta će biti u potpunosti ispoštovan, jer 12. decembra ministar finasija Dušan Vujović mora da se sastane sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i on tamo odlazi sa usvojenim budžetom", navela je Tomićeva.

U Skupštini Srbije danas počinje načelna rasprava o budžetu za 2017. Godine, koji će obrazložiti ministar finansija Dušan Vujović, a parlamentu bi kasnije trebao da se priključi premijer Aleksandar Vučić.

Budžet za 2017. je najavljen kao razvojni i štedljiv, a predviđen je najniži deficit u istoriji.

Predlogom budžeta predvđeni su ukupni prihodi u iznosu od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara, sa dificitom od 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Ukupni rashodi će biti veći za 69,1 milijardu dinara od prihoda, što predstavlja 1,7 odsto BDP.

Budžet za iduću godinu planiran je na osnovu prognoze da će realni rast BDP-a i 2017. iznositi tri odsto, a inflacija 2,4 procenta.

Vlada je novim budžetom planirala veća sredstva za investicije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.