Toma Zdravković dobija ulicu u Novom Sadu

Izvor: Politika, 21.Nov.2013, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toma Zdravković dobija ulicu u Novom Sadu

NOVI SAD – Komisija za nazive ulica i delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada usvojila je danas predlog da jedna od novih ulica u naselju Adice ponese ime legendarnog pevača Tome Zdravkovića.

Ukoliko gradski parlament usvoji predlog Komisije, tabla sa imenom popularnog pevača biće postavljena već početkom naredne godine, u ulici koja trenutno nosi naziv Nova 3.

Predlog da se Tomi Zdravkoviću dodeli ulica u Novom Sadu podnela je odbornica SPO Branka Bežanov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
To je samo početak inicijative da Novi Sad u budućnosti dobije čitavu jednu urbanu celinu koja će predstavljati svojevrni omaž umetnicima koje, kako je kazala Bežanov, „ovaj grad ne bi trebalo da zaboravi”.

Prema njenim rečima, naselje Adice je predloženo da bude centar pomenute urbane celine zbog toga što u njemu postoji mnoštvo ulica koje nemaju nazive, a samo naselje postaje jedno od razvijenih celina Novoga Sada.

„Kuriozitet je činjenica da se u neposrednoj blizini ulice koja bi uskoro trebalo da nosi ime Tome Zdravkovića nalazi i ulica Janike Balaša”, rekla je Bežanov Tanjugu.

Ostali predlozi ulica biće dopunjeni velikim imenima poput Mladena Vraneševića frontmena Laboratorije zvuka, Branka Andrića Andrle, osnivača čuvenog ansamba Imperijum of jaž, kao i novosadskog radijskog pevača Nestora Gabrića i drugih umetnika koji su proslavili Novi Sad, kazala je Bežanov.

Inicijativa je dobila podršku nekoliko eminentnih i priznatih udruženja muzičara umetnika i kompozitora iz Novog Sada i Vojvodine.

Toma Zdravković (1938-1991) jedan je od najpoznatijih pevača narodne muzike. Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i danas veliki hitovi, a neke od najpoznatijih su „Da l' je moguće”, „Branka”, „Dotak' o sam dno života”, „Prokleta nedelja” i druge.

Tanjug

objavljeno: 21.11.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toma Zdravković dobija ulicu u Novom Sadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2013

Komisija za nazive ulica i delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada usvojila je danas predlog da jedna od novih ulica u naselju Adice ponese ime legendarnog pevača Tome Zdarvkovića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Novi Sad dobija ulicu Tome Zdravkovića

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2013

Gradska komisija za nazive delova naseljenih mesta usvojila je predlog da jedna od novih ulica na Adicama ponese ime pokojnog pevača Tome Zdravkovića.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.