Tokio: Severnokorejske rakete pale u japansku zonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021, 15:28

Tokio: Severnokorejske rakete pale u japansku zonu

Dve balističke rakete koje je danas lansirala Severna Koreja pale su u japansku ekskluzivnu ekonomsku zonu (EEZ), saopštilo je danas japansko ministrarstvo odbrane.

Rojters navodi da je ovaj izveštaj u suprotnosti sa ranijim vladinim komentarima da je projektil pao u vode van EEZ, saopštio je japanski javni servis NHK.

EEZ je područje koje se nalazi izvan teritorijalnih voda i podvrgnuto je posebnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravnom režimu, na temelju kojeg priobalne države imaju pravo da deluju u skladu sa svojim interesima.

Agencija Tas s je jutros potvrdila da je Severna Koreja u razmaku od pet minuta lansirala dva projektila u pravcu Japanskog mora.

Severna Koreja je u ponedeljak saopštila da je tokom vikenda dva puta testirala novorazvijenu krstareću raketu, a državni mediji opisali su raketu kao "strateško oružje od velikog značaja", implicirajući da je projektil razvijen s namerom da se naoruža nuklearnim bojevim glavama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.