Izvor: B92, 18.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tivatski aerodrom ponovo zatvoren

Posle samo 15 sati rada Tivatski aerodrom od cetvrtka popodne ponovo je zatvoren. Kako su i prethodnih dana javljali mediji, po nalogu nadleznih jugoslovenskih organa aerodrom u Tivtu privremeno je bio zatvoren jer su avioni NATO letovima iznad jugoistocnog dela jadranskog mora ugrozili bezbednost vazdusnog saobracaja. "Samo nam saopste da aerodrom mora da se zatvori" kaze u izjavi za nas program sef smene tivatskog aerodroma Mijat Petric, isticuci da je u petak ujutru aerodrom bio zatvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog loseg vremena. Petric je takodje rekao da je savezna uprava za kontrolu leta saopstila da ce od sada aerodrom zatvarati po potrebi u trenutnoj situaciji: "O tome odlucuju savezni organi. Naredba dodje pred samo sletanje aviona, a nama to nanosi strasnu stetu. To su suvoparna saopstenja sa naznacenim vremenom od kada do kada ce biti zatvoren aerodrom, a u poslednjem pise po potrebi, a na osnovu cega ne znam", kaze Petric.

Sef smene tivatskoga aerodroma, na pitanje da li su primetni NATO manevri iznad Jadranskog mora, kaze da on tako nesto ne primecuje i dodaje da "i ako ima preleta to je sigurno daleko od nas i to nas ne dotice".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.