Otvaranje tematskog parka o Titaniku

Izvor: Studio B, 31.Mar.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje tematskog parka o Titaniku

U Belfastu će danas biti otvorena nova turistička atrakcija - Titanik tematski centar, veliki park čija je izgradnja koštala 120 miliona evra i koji posetiocima nudi da zavire u istorijat čuvenog kruzera tragične sudbine.

"Titanik tematski centar" sagrađen je na mestu sa kojeg je najpoznatiji brod na svetu porinut u more davne 1911. godine.

Centar koji je ujedno i muzej, ima halu za venčanje i gala događanja, a gradske vlasti se nadaju da će postati apsolutna >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << atrakcija i doprineti razvoju turizma. Čini se da bi njihova očekivanja mogla da se obistine, budući da je već prodato 100.000 ulaznica.

Otvaranje tematskog parka koincidira sa tronedeljnim festivalom kojim će biti obeležena 100. godišnjica od porinuća broda, a tokom kojeg će biti održane brojne manifestacije kao i sedam predstava na temu Titanika, uključujući mjuzikl "Titanik". Marketinška direktorka parka Kler Bredšo kazala je za AP da je cilj inicijatora ovog projekta bio da se stvori obeležje koje će ljude asocirati na Belfast, poput Ajfelove kule u Parizu ili Statue slobode u Njujorku.

Centar se prostire na mestu nekadašnjeg brodogradilišta "Harland i Vulf", gde je Titanik, brod od 46.329 tona, građen od 1909. do 1911. Posetioci parka mogu da se provozaju panoramskim rolerkosterom i vide seriju izložbi koje do nasistnijih detalja opisuju izgradnju i unutrašnjost broda kao i dešavanja na njemu tokom tragične noći 14. aprila 1912. kada je u 23 i 40 sati udario u ledeni breg i potonuo za manje od tri sata, povlačeći za sobom u smrt 1.514 osoba.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren tematski centar o Titaniku

Izvor: Šumadija Press, 01.Apr.2012, 11:57

U Belfastu je otvorena nova turistička atrakcija - Titanik tematski centar, veliki park čija je izgradnja koštala 120 miliona evra i koji posetiocima nudi da zavire u istorijat čuvenog kruzera tragične sudbine.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.