Tinejdžer osuđen na doživotni zatvor VIDEO

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 10:02

Tinejdžer osuđen na doživotni zatvor VIDEO

Tinejdžer iz Mičigena Itan Krambli osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

On je ubio četiri učenika i ranio šest učenika i profesora u srednjoj školi u Oksfordu 2021. godine.

Sudija Kvame Rou odbio je molbe advokata odbrane Polet Mičel Loftin za kraću kaznu sedamnaestogodišnjem tinejdžeru i osigurao da on ne dobije priliku da zatraži uslovnu kaznu, prenosi AP.

Sudija je odluku doneo posle više od 20 izjava porodica ubijenih i preživelih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su govorili o tome kako je tragedija uticala na njih.

"Nisam mogao da se zaustavim. Ja sam stvarno loša osoba. Uradio sam strašne stvari", rekao je pre izricanja presude Krambli, koji je u vreme napada imao 15 godina.

Krambli, koji se izjasnio krivim po 24 tačke optužnice, uključujući ubistvo prvog stepena i terorizam, rekao je da mu je žao i obećao da će se promeniti dok bude iza rešetaka.

Roditelji maloletnog napadača, Dženifer i Džejms Krambli, takođe su u okružnom zatvoru, gde čekaju suđenje po optužbi za ubistvo iz nehata, jer su pištolj učinili dostupnim i zato što su zanemarili mentalno zdravlje deteta, navodi AP.

Krambli i njegovi roditelji sastali su se sa školskim osobljem na dan pucnjave nakon što je učitelj primetio crteže sa nasilnim scenama, ali niko tada nije proverio njegov ranac u kojem se nalazio pištolj.

Tokom suđenja izneto je da je maloletni napadač u svom dnevniku pisao o želji da gleda učenike kako pate, ali i o verovatnoći da će život provesti u zatvoru, dok je dan uoči pucnjave u školi snimio video u kojem je izneo šta će uraditi sledećeg dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.