Tim studenata iz Srbije prikuplja novac za Formulu student

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim studenata iz Srbije prikuplja novac za Formulu student

Tim studenata iz Srbije je zatražio finansijsku podršku da bi njihov trkački automobil "Drumska strela" učestvovao na predstojećim međunarodnim takmičenjima "Formule student".

 

To svetsko takmičenje studenata tehnike se od 1979. održava svake godine na trkalištima širom sveta, čime se podstiču tehničko znanje i umeće, timski rad i marketing. Univerzitetski timovi se takmiče u projektovanju, izradi, testiranju i vožnji malog takmičarskog automobila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a vozila i timove studenata - konstruktora ocenuju iskusni iženjeri autoindustrije i auto-sporta.

Šefica marketinškog tima "Drumska strela", Jelena Sindžirević, rekla je agenciji Beta da je taj tim sakupio 15.000 evra, ali da je potrebno još pet hiljada da bi završili vozilo i imali dovoljno novca da odu na takmičenje. Tim je pokrenuo marketinšku kampanju "Naša trka" za prikupljanje novca, a za svaku uplatu veću od 1.000 dinara, na karoseriji njihovog novog vozila biće nalepnica sa nazivom darodavca.

Takmičenja "Formule student" održaće se krajem avgusta i početkom septembra. Studenti Mašinskog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog fakulteta, kao i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu se nadaju da će biti bolji nego na takmičenju u Italiji prošle godine, kada su osvojili 10. mesto u konkurenciji 42 ekipe iz celog sveta.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.