Tibet: Hiljade životinja stradalo pod snegom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tibet: Hiljade životinja stradalo pod snegom

U snežnoj oluji na Tibetu nastradalo je više hiljada grla stoke, a na lokalnim putevima napadalo je do 45 centimetara snega, javili su kineski mediji.

Lokalne vlasti poslale su u ovu oblast veterinare, uputile lekove i hranu za životinje, prenosi agencija Sinhua.

Sela se nalaze na visini od preko 5.000 metara i radnici nadležnih službi nastoje da raščiste puteve kako bi osigurali snabdevanje, a napore otežavaju jak vetar i smetovi, navodi AP.

Meštani sela na Tibetu gaje stoku, najviše jakove, ovce i koze zahvaljujući kojima opstaju u teškim prirodnim uslovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na hiljade grla stoke na Tibetu stradalo u oluji

Izvor: B92, 09.Feb.2019

U snežnoj oluji na Tibetu nastradalo je više hiljada grla stoke, a na lokalnim putevima napadalo je do 45 centimetara snega, javili su kineski mediji...Lokalne vlasti poslale su u ovu oblast veterinare, uputile lekove i hranu za životinje, prenosi agenija Sinhua...Sela se nalaze na visini od preko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.