Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"The Prodigy" mijenja turneju da bi došao na „Exit“

BANJALUKA - Nakon intenzivnih i hitnih pregovora, jedan od najpopularnijih sastava današnjice "The Prodigy" izmijenio je plan turneje kojom promoviše posljednji album i nastupiće u nedjelju, 10. jula, na festivalu "Exit" u Novom Sadu.

Anketa da se jedan od najpopularnijih svjetskih bendova hitno dovede u Novi Sad ovog ljeta, u kojoj je čak 92 odsto od preko 25.000 ljudi jasno i glasno reklo: "Da!", stigla je do benda, koji je prelomio i dodao čak četvrti uzastopni datum >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u drugoj nedjelji jula, kako bi nastupili na, po sopstvenom priznanju, omiljenom festivalu.

Lajam, Kit i Maksim su htjeli i lično da se obrate ovdašnjoj publici sa izjavom: "Exit Warriors, tražili ste nas i mi dolazimo! Okupljamo se na tvrđavi, obavezno budite tamo i vidimo se! Peace!"

"The Prodigy" postoji 25 godina, a sa posljednjim albumom "The Day is My Enemy", šesti put uzastopno se našao na prvom mjestu britanske liste najprodavanijih albuma, što nijednom bendu osim "Beatlesima" nije pošlo za rukom.

Nakon skorašnje izjave, koju je frontmen benda Kit Flint dao magazinu NME, da je njihovo povlačenje neminovno, uslijedili su brojni javni apeli da je ova turneja možda i posljednja šansa da ih regionalna publika gleda uživo na "Exitu".

Muzičari iz regiona su ih okarakterisali kao jedini veliki strani bend koji se može posmatrati i kao "domaći" zbog posebne veze sa ovdašnjom publikom.

Takođe su objavljena i nova imena kultne Exsplozive bine, a i ove godine staro mjesto u rovovima tvrđave dovodi 30 najžešćih hardcore, metal i punk bendova iz cijelog svijeta.

Eksplozivnu armiju predvode kontroverzni pankeri "Anti-Flag", kao i jedan od najžešćih svjetskih hardcore bendova "Raised Fist", metal giganti, pioniri doom i gothic zvuka "Paradise Lost", te pokretači kultne metal scene iz Geteburga "At The Gates".

Explosive bina biće poprište silovitih rifova koje na "Exit" donose i "The Rumjacks", "Born From Pain", "Toxic Holocaust", "Sear Bliss", "Negura Bunget" i mnogi drugi. Armija gitarskih bendova pod banerom "RockŽExit" sada je još brojnija, a prethodno su već najavljeni i "The Vaccines", "The Bastille", "Tinariwen", "Cock Sparrer", "The Black Heart Rebellion", "Tuber", "Kensington" i brojni drugi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.