Težak život baka Ruže u kući bez struje

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak život baka Ruže u kući bez struje

U selu Klinovcu kod Bujanovca, u teškim uslovima živi devedesetjednogodišnja Ruža Kačarević. Mesečno prima oko 11 000 dinara, tuđu negu i pomoć. U kući, koja je stara i dotrajala, nema ni struje.
Težak je život, kaže baka Ruža, zbog bolesti otežano se kreće, ne vidi dobro. Nedostaje joj i struja u kući, isključena je zbog dugova.
‚‚Ama, što primam, ja primam jedno 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << crvene, toj primam za nas trojica, za mene i njega. Da kupimo džak brašno ono skupo, to je skupo, krompir da kupim, grah da kupim, već otišlo", kaže Ruža Kačarević iz Klinovca. Decu nije imala, prihvatila je Stanišu, koji sada, sa suprugom, živi kod baka Ruže. Nije usamljena, ima i pomoć kada joj zatreba, ali ne i dovoljno sredstava i uslova za normalan život.
‚‚Imam zemlju, džabe imam kad lega sve, nema s čime da radim, evo traktor nije ispravan, evo ga lega tamo" ističe Staniša Stojković iz Klinovca.
‚‚Eto kako živim, nekad i pretrpim nešto nema nešto ima kad kako se ima tako se jede, šta ću kad nemam nemam, kad imam imam" naglašava Nada Stojković iz Klinovca
Preko Centra za socijalni rad primala je, osim tuđe nege i više puta jednokratnu novčanu pomoć.
‚‚Pokušavamo preko predsednika opštine, da vidimo, do sada nismo imali pravo na to za struju ali pokušaćemo ovih dana da vidimo, ali pre nove godine ne možemo" kaže Nijaz Ahmeti, direktor Centra za socijalni rad u Bujanovcu.
U Bujanovcu 1 300 porodica prima neku vrstu pomoći preko Centra za socijalni rad, 6000 korisnika, dosta je starijih, usamljenih ljudi u seoskim sredinama..
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pomoć za baka Ružu koja živi u kući bez struje

Izvor: RTS, 09.Dec.2019

U selu Klinovcu kod Bujanovca, u teškim uslovima živi devedesetjednogodišnja Ruža Kačarević. Mesečno prima oko 11 000 dinara, tuđu negu i pomoć. U kući, koja je stara i dotrajala, nema ni struje. . Težak je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.