Težak udes u centru Beograda, 14 povređenih

Izvor: Prva.rs, 03.Feb.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak udes u centru Beograda, 14 povređenih

Od toga, tri osobe su teže povređene, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.
Nesreća se dogodila kada je putnički automobil udario u autobus, koji je potom udario u semafor, te je semafor pao na kamion.
Tri osobe su teško povređene u nesreći, od kojih je jedna, iz putničkog vozila, prevezena na Odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra. 

Druga teško povređena osoba je, takođe, iz putničkog vozila, dok je treća vozač autobusa. 

Vozač i suvozač >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << kamiona zadobili su lakše povrede. 

RTS navodi da su se sudarili su se gradski autobus na liniji 74, kamion za dostavu hrene i putnički automobile. 

Povređeni su prebačeni u Urgentni centar, a kod dve osobe konstatovane su teške povrede. 

Hitna pomoć dobila je poziv da je došlo do nesreće u 05:34 časova, a na lice mesta upućeno je pet ekipa, od kojih su četiri bile lekarske, i jedna transportna. 

Ostale povređene osobe su zbrinute na licu mesta, a Hitna pomoć je s intervencijama završila u 06:12 časova. 

Zbog istrage i zbrinjavanja putnika, saobraćaj u tom delu grada bio je obustavljen. Ubrzo je normalizovano kretanje ka Gazeli, dok je saobraćaj prema Takovskoj ulici i dalje otežan. 

U Beogradu je u ponoć zabeležena još jedna saobraćajna nesreća u ulici Marijane Gregoran, do koje je, takođe, došlo kada je automobil udario u autobus, ali su učesnici te saobraćajke odbili intervenciju. 

Hitna pomoć protekle noći je intervenisala 111 puta, od kojih 15 na javnom mestu, a najviše su se javljali srčani bolesnici s bolom u grudima.
Gradski menadžer Goran Vesiće je, povodom teške saobraćajne nesreće u centru Beorgada, u kojoj je 14 osoba povređeno, izjavio da se saobraćaj na raskrsnici kod Londona odvija normalno, a da će semafori koji su oštećeni u sudaru raditi od 11 sati. 

"Saobraćaj u ulici Kneza Miloša na raskrsnici kod Londona je normalizovan. Ekipe Beogradputa popravljaju semafor koji je oštećen u saobraćajnoj nesreći i on će biti u funkciji do 11 sati. Do tada saobraćaj na raskrsnici reguliše saobraćajna policija", rekao je Vesić za Tanjug. 

On je posebno zahvalio Hitnoj pomoći koja je na mestu nesreće bila sa pet ekipa, od kojih su četiri bile lekarske, i jedna transportna i koje su na vreme pružile pomoć povređenima. 

"Odmah pošto je Hitna pomoć završila intervenciju, a policija uviđaj, nadležne gradske službe su izašle na teren, odnosno očišćeno je mesto nesreće i počele sa popravkom oštećene saobraćajne infrastrukture", istakao je Vesić.
Video možete pogledati ovde! Izvor: Tanjug/b92.net

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan SUDAR AUTOBUSA kod Sajma, ima povređenih

Izvor: Blic, 03.Feb.2018

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Bulevaru vojvode Mišića kod Sajma, danas oko 11 časova, sudarila su se dva autobusa javnog gradskog prevoza, a jedna ženska osoba tom prilikom lakše je povređena...Kako su nam potvrdili iz GSP-a u pitanju su autobusi na linijama 88 i 51...- Autobus na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.