Test iz maternjeg jezika lak - ali trebalo je da se uči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2021, 18:06

Test iz maternjeg jezika lak - ali trebalo je da se uči

Na malu maturu ove godine izlazi više od 68.000 osmaka. Nadležni najavljuju da će mala matura biti lakša od probne i da su sastavljači testova imali na umu okolnosti u kojima su se učenici školovali, u doba pandemije koronavirusa. Danas je završen test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Bez tenzije i napetosti, učenici su sa lakoćom rešavali pitanja iz testa maternjeg jezika. Uprkos Koroni bili su motivisani i redovno pohađali pripremne nastave za polaganje male mature.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
A da li su dovoljno naučili, pokazaće konačni rezultati.

U narednim danima slede zadaci iz matematike i kombinovani test. Popunjavanje lista želja je od 26tog na dva načina. Elektronski uz pomoć šifre ili dolaskom lično u osnovnu školu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.