Tesli u čast: Hiljadu lampiona za velikog naučnika

Izvor: Mondo, 15.Jul.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesli u čast: Hiljadu lampiona za velikog naučnika

Spektakl puštanja 1.000 lampiona u čast Teslinog rođendana, koji je 10. jula otkazan zbog jakog vetra na Dunavskom keju, biće održan sutra u parku kod beogradskog hotela Jugoslavija u 21,00 sat, a sat pre će biti podeljeni lampioni.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  Zahvaljujući Elektroprivredi Srbije, preko hiljadu lampiona pustiće posetioci manifestacije.

Budući da meteorolozi najavljuju lepo vreme bez jakog vetra, muzički program i podela >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lampiona započeće u 20 sati, a puštanje lampiona u 21 čas.

Ovaj događaj deo je manifestacije Tesla dani 2015, koja je održana od 6. do 12. jula, i odvijala se istovremeno u 12 gradova i mesta Srbije, na 30 lokacija gde se okupilo hiljade ljudi.

Brojnim zanimljivim izložbama, predavanjima, neobičnim turama i obilascima, i drugim uglavnom besplatnim programima, protekle nedelje je širom Srbije proslavljen rođendan Nikole Tesle, Dan nauke i Međunarodna godina svetlosti - 2015.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.