Teroristi pripremaju napad u Švedskoj?

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi pripremaju napad u Švedskoj?

Zvaničnici švedske službe bezbednosti "rade na proveri informacija" nakon pisanja švedskih medija da grupa ljudi planira napad na švedsku prestonicu.

Dnevni list "Eksprešn" je objavio tekst u kojem tvrde da imaju informacije od iračkih vlasti o "sedam ili osam islamskih terorista koji su doputovali u Švedsku".

Dnevnik, pozivajući se na neimenovane izvore, dodaje da je švedska Služba bezbednosti (SAPO) poslala ljude u Irak kako bi dobili više informacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U saopštenju na svom sajtu SAPO je potvrdio da je "akcija u toku", ali nisu otkrili detalje.

Agencija SAPO dodaje da su ovakve akcije česte "radi dobre obaveštenosti", ali da "ne znače da je stepen opasnosti povišen", prenosi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.