Termoelektrana Morava: Dogodine remont od 20 miliona evra

Izvor: Kurir, 01.Feb.2014, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Termoelektrana Morava: Dogodine remont od 20 miliona evra

"Morava" je primer efikasnosti i dobrih rezultata rada jer su u njoj prošle godine gubici u poslovanju smanjeni 10 puta - rekla je ministarka Zorana Mihajlović

SVILAJNAC - Jubilej

U termoelektrani „Morava“ u Svilajncu dogodine će biti obavljen kapitalan remont vredan 20 miliona evra, a razmatra se i mogućnost izgradnje jednog novog termo-bloka do 2023, rečeno je juče na svečanom obeležavanju 45 godina od priključenja te termoelektrane na elektroenergetski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sistem.

Nakon što je obišla termoelektranu, ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je da se dosad nije moglo razgovaralo o izgradnji novog termo-bloka jer su za to potrebni resursi, te to zasad stoji po strani. Najavljujući da će ove godine EPS uraditi studiju opravdanosti za toplifikaciju Svilajnca i susednih opština kako bi se iskoristili potencijali te termoelektrane, naglasila je da je taj projekat izvestan.

- Termoelektrana „Morava“ je primer efikasnosti i dobrih rezultata rada jer su u njoj prošle godine gubici u poslovanju smanjeni 10 puta - rekla je ministarka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.