Tereza Mej: Nema ostavke, tu sam još dugo

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej: Nema ostavke, tu sam još dugo

London -- Britanska premijerka Tereza Mej izjavila da planira da ostane na čelu Konzervativne stranke do narednih parlamentarnih izbora predviđenih 2022. godine.

U britanskoj javnosti su se ranije pojavile glasine da bi Tereza Mej mogla da podnese ostavku 2019. godine, kada bi Velika Britanija trebalo zvanično da istupi iz članstva u Evropskoj Uniji.

"Ne postoji apsolustno nikakva osnova" za takvu informaciju, rekla je britanska premijerka za televiziju Skaj njuz. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ona je u drugoj izjavi britanskoj televizijskoj mreži Bi Bi Si rekla da ne namerava da napusti čelo Konzervativne stranke.

"Tu sam duži period. Ključno je da ja i moja vlada želimo, pored obećanja o izlasku zemlje iz EU (Bregzit), da ponudimo bolju budućnost Velikoj Britaniji", rekla je Tereza Mej.

Liderka konzervativaca izgubila je na popularnosti i autoritetu pošto je na parlamentarnim izborima 8. juna izgubila apsolutnu većinu u parlamentu. Ona je raspisala te vanredne izbore tada u nadi da će ojačati većinu koju konzervativci imaju u parlamentu, ali i svoj autoritet tokom pregovora o Bregzitu.

Taj neuspeh, kako je navela agencija Frans pres, potkopao je njen autoritet i unutar stranke, posle čega su usledili pozivi da podnese ostavku.

Britanska premijerka se trenutno nalazi u poseti Japanu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.