Tepić: Upisana u poseban birački spisakak, bez znanja

Izvor: B92, 07.Nov.2018, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić: Upisana u poseban birački spisakak, bez znanja

Beograd -- Poslanica Skupštine Srbije Marinika Tepić objavila je da se nalazi na Posebnom biračkom spisku rumunske nacionalne manjine.

Kako tvrdi, nikada se nije upisala u taj birački spisak.

Tepić je na svom Tviter nalogu objavila da je na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave pronašla taj podatak, kao i da joj je određeno biračko mesto u skladu sa adresom na kojoj ne živi već godinu dana.

"Ružiću, ovo je sahrana demokratije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ne praznik kako si se busao za izbore nac. manjina. PRIMER LIČNI", napisala je Tepić na Tviteru obraćajući se ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću.

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina održani su u nedelju, 4. novembra.

Glasanje je održano na 926 biračkih mesta, na kojima je moglo da glasa 467.545 birača, upisanih u posebne biračke spiskove, dok je bilo proglašeno ukupno 58 izbornih lista.

Predstavnici hrvatske, crnogorske, ruske i makedonske nacionalne manjine svoje predstavnike u nacionalnim savetima birali su putem elektorskih skupština.

Republička izborna komisija odlučila je danas da će izbori za Nacionalni savet češke nacionalne manjine u Beloj crkvi i za Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine u Vršcu biti ponovljeni 14. novembra. Konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak, 8. novembra do 20 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.