Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperatura do 39 stepeni, upozorio RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZS) je upozorio da se danas i sutra očekuje veoma toplo vreme u Srbiji, s najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 39 stepeni Celzijusa.

Sutra, u utorak u Srbiji će vreme biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.

U utorak uveče i tokom noći se na severu i zapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Jutarnja temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bile od 15 do 23 stepena, a najviša dnevna od 34 do 39 stepeni.

I u Beogradu će sutra vreme biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 23 stepena, a najviša dnevna oko 36 stepeni. Tokom noći u pojedinim delovima grada moguć je kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Do petka i veći deo dana u subotu vreme u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, s ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

U subotu od popodneva se očekuje naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uz manji pad temperature najpre na severu i zapadu Srbije, a od nedelje se i u ostalim krajevima očekuje nestabilno vreme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 2. jul:

Svim hronično obolelim i osetljivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane meteorološke situacije. Moguće meteoropatske reakcije su nervoza, malaksalost i glavobolja. Preporučuje se izbegavanje boravka napolju u najtoplijem delu dana, zatim zaštita od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja, ukazao je RHMZS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Temperatura do 39 stepeni, upozorio Republički hidrometeorološki zavod

Izvor: Danas, 01.Jul.2019

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZS) je upozorio da se danas i sutra očekuje veoma toplo vreme u Srbiji, s najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 39 stepeni Celzijusa. Članak Temperatura do 39 stepeni, upozorio Republički hidrometeorološki zavod se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.