Telohranitelj priznao pretnje Jovanoviću

Izvor: RTS, 04.Okt.2012, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telohranitelj priznao pretnje Jovanoviću

U dogovoru sa tužilaštvom bivši telohranitelj lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića nagodio se da za osam meseci zatvora prizna da je Jovanoviću slao preteće poruke.

Bivši telohranitelj lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića nagodio se sa Prvim osnovnim tužilaštvom da za osam meseci zatvora prizna da je Jovanoviću slao preteće poruke.

Prvi osnovni sud, na današnjem ročištu, usvojio je sporazum o priznanju krivice, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su zaključili Vladimir Đ. i Prvo osnovno tužilaštvo.

Punomoćnik Čedomira Jovanovića, advokat Dragan Ninković je rekao Tanjugu da je, pošto je Tužilaštvo zadovoljno tim sporazumom, zadovoljan i Jovanović.

Narednih dana očekuje se da sud donese i presudu kojom će Vladimir Đ. biti i zvanično osuđen na kaznu na koju se nagodio sa tužiocem.

Vladimir Đ. uhapšen je sredinom septembra, pošto je Jovanoviću SMS porukama pretio da će ga ubiti, a pretio je smrću i njegovoj porodici.

Advokat Ninković je rekao da je to samo jedan od bezbednosnih izazova sa kojima se Jovanović suočava, navodeći da je u konkretnom slučaju Tužilaštvo reagovalo po službenoj dužnosti i blagovremeno sve radnje koje su bile neophodne.

Ninković je rekao da je lider LDP prihvatio dogovor, budući da je on postignut u skladu sa zakonom.

"On nema nikakav lični odnos prema okrivljenom, tako da, pošto je Tužilaštvo zadovoljno tim sporazumom, onda je zadovoljan i Jovanović", kazao je Ninković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.