Televizije CNN i MSNBC izgubile skoro 50 odsto gledalaca

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Televizije CNN i MSNBC izgubile skoro 50 odsto gledalaca

Američke televizije CNN i MSNBC, koje važe za liberalne medije i bliže demokratama, izgubile su blizu 50 odsto gledalaca u poslednjih godinu dana, pokazuju najnovija istraživanja.

Prema navodima iz ankete koje prenosi Hafington Post, CNN je izgubio 48 odsto gledalaca, a MSNBC 45 odsto, ali ono što još više zabrinjava ove medije je odlazak mlađih gledalaca (25-54 godina), gde je prva televizija izgubila čak 59 odsto gledalaca, a druga 52 odsto.

Pad je zabeležila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Foks Njuz televizija (18 odsto), mada njih odlikuje konzervativniji pristup.

Televizije beleže pad gledanosti i kada su u pitanju udarni večernji termini - CNN (54 odsto), MSNBC (50 odsto) i Foks Njuz (21 odsto).

Rast jedino ima emisija novinara CNN Andersona Kupera, u kojoj se uveče diskutuje sa gostima i najvažnijim društvenim i političkim temama tog dana, i tu je gledanost skočila za četvrtinu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.