Telefonske pretnje Aleksandri Jerkov

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefonske pretnje Aleksandri Jerkov

Predsednici Skupštine Novog Sada Aleksandri Jerkov su telefonom upućene ozbiljne pretnje u kojima se od nje traži da u roku od 48 sati zakaže nastavak skupštinskog zasedanja, saznaje agencija Beta.

Aleksandara Jerkov, predsecnica skupštine Novog Sada  

Jerkov je za Betu potvrdila da su joj upućene ozbiljne pretnje zbog kojih je obavestila policiju, ali da zbog daljeg toka istrage neće da u javnost iznosi više detalja. "Mogu samo da kažem da je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << visokom funkcioneru jedne opozicione stranke u gradu i da mi je poručeno da, ako za 48 sati ne zakažem nastavak vanredne sednice Skupštine grada, za mene više nema života u ovom gradu, a kamoli u bavljenju politikom", rekla je Jerkov.

 

Jerkov je ranije danas zakazala nastavak vanredne sednice, na čijem dnevnom redu je i zahtev za smenu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, za 12. septembar. S obzirom na to da na vanrednoj sednici koja je trebalo da bude održana 29. avgusta u sali nije bilo nijednog odbornika, Jerkov je odložila sednicu.

 

"Ja bih pretnje mogla da shvatim i neozbiljno, ali nas iskustva uče da se stvari uvek ne završe dobro", rekla je Jerkov agenciji Beta i dodala da su pretnje stigle neposredno pre nego što će medijima objaviti datum nastavka sednice. Srpska napredna stranka je za danas najavila potpisivanje koalicionog sporazuma sa strankama za koje tvrdi da imaju odborničku većinu, a predsednik Gradskog odbora te stranke Miloš Vučević je rekao da će oni sutra sami održati nastavak vanredne sednice.

 

Zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta podnela su 34 odbornika SNS-a, DSS-a, odborničke grupe "Novi Sad odmah" (bivši odbornici Dveri i bivši odbornik stranke "Nijedan od ponuđenih odgovora") i grupe "Svi za Novi Sad" (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka). U međuvremenu su im se pridružili i odbornici sa liste SPS-a, koji uz SPO čine aktuelnu gradsku vlast, tako da opozicija tvrdi da ima 42 odbornika, što bi bilo dovoljno za smenu gradske vlasti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.