Telefonika prodala kule za mobilnu telefoniju Amerikancima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2021, 11:33

"Telefonika" prodala kule za mobilnu telefoniju Amerikancima

Španska Telefonika saopštila je danas da je pristala da proda svoje kule za mobilnu telefonuju u Evropi i Latinskoj Americi američkom operateru telekomunikacione infrastrukture, Amerikan Tauersu, za 7,7 milijardi evra.

Prema uslovima sporazuma, američka firma će preuzeti kule za mobilnu telefoniju od Telefonikine infrastrukturne jedinice Telkijus u Španiji, Nemačkoj, Brazilu, Peruu, Čileu i Argentini, prenosi Rojters.

Telefonika je takođe navela da planira da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prihod od prodaje, koji uključuje kapitalni dobitak od oko 3,5 milijardi evra, iskoristi za smanjenje svog neto finansijskog duga za 4,6 milijardi evra.

Španska kompanija je tokom poslednje dve godine najavljivala da planira da smanji izloženost u Latinskoj Americi, gde su profitne marže splasnule, kako bi smanjila svoj dug.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Telefonika prodala kule za mobilnu telefoniju Amerikancima

Izvor: B92, 13.Jan.2021

Španska Telefonika saopštila je danas da je pristala da proda svoje kule za mobilnu telefoniju u Evropi i Latinskoj Americi američkom operateru.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.