Tehničko, a ne prinudno sletanje

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tehničko, a ne prinudno sletanje"

Zagreb -- Avion "erbas A319" "Kroacija erlajnza" na relaciji Pula-Frankfurt zatražio je sletanje u Zagrebu zbog indikacije tehničkog kvara na sistemu za hidrauliku.

Šest vatrogasnih vozila sa 21 vatrogascem bilo je spremno da interveniše zbog problema sa sletanjem aviona na zagrebački aerodrom "Pleso", međutim, letelica je sletela bez incidenta.

Potrebe za intervencijom ipak nije bilo, jer je avion uspešno sleteo, javili su hrvatski mediji.

Zagrebački vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preventivno su poslati na “Pleso”, gde je trebalo da pruže podršku kolegama sa aerodroma i vatrogascima iz Velike Gorice.

Iz “Kroacija erlajnza” je u međuvremenu saopšteno da je nakon poletanja aviona “erbas 319” na današnjem redovnom međunarodnom letu iz Pule u Frankfurt (OU 4404) došlo do indikacije tehničkog kvara na sistemu za hidrauliku.

Preventivno je odlučeno da se avion preusmeri na zagrebački aerodrom, gde se nalazi tehnički centar “Kroacija erlajnza”.

Bezbednost 106 putnika i šest članova posade na tom letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, s obzirom na to da su posade školovane i uvežbane za ovakve situacije. Piloti su striktno primenili predviđenu sigurnosnu proceduru, koja je implementirana u operativne priručnike kompanije i avion je sigurno sleteo u Zagreb.

Prema međunarodnim vazdušnim standardima, takvi se događaji smatraju tehničkim sletanjem. Dakle, nije reč o prisilnom sletanju, saopštili su iz “Kroacija erlajnza”.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avion Kroacije erlajnza zbog kvara morao prinudno da sleti

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2013

Avion "erbas A319" hrvatskog "Kroacija erlajnza" koji je leteo na relaciji Pula - Frankfurt zbog kvara na hidraulici morao da se vrati i sleti na Zagrebački aerodrom

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.