Tehnički dijalog nastavlja se i sutra

Izvor: RTS, 30.Maj.2013, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehnički dijalog nastavlja se i sutra

Razgovori o primeni sporazuma Beograda i Prištine, parafiranog 19. aprila, struji i telekomunikacijama, završeni su večeras u sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu. Razgovori se nastavljaju sutra.

Razgovori Beograda i Prištine o primeni aprilskog sporazuma, struji i telekomunikacijama završeni su večeras u Briselu i nastavljaju se sutra.

Razgovori su počeli nešto pre 11 sati bilateralnim susretom direktora Evropske službe za spoljne poslove za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zapadni Balkan Fernanda Đentilinija sa članovima oba tima, da bi se nakon popodevne trilateralne sesije završili oko 19 časova bez izjava za javnost, a novinarima je samo rečeno da će se nastaviti i sutra.

Današnji dijalog vodio se paralelno na dva koloseka: o primeni sporazuma Beograda i Prištine koji je 19. aprila potpisan u Briselu, i o snabdevanju električnom energijom i telefoniji, o čemu se razgovaralo na ekspertskom nivou.

Beogradski tim za implementaciju sporazuma predvodi šef vladine Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin, dok je na čelu ekspertskog tima za dijalog o struji i telekomunikacijama Dejan Pavićević.

Pored njih dvojice, u razgovorima učestvuju savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, ministar pravde Nikola Selaković, Veljko Odalović i dva visoka funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, pomoćnik ministra Mladen Kuribak i zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tehnički dijalog nastavlja se i sutra

Izvor: Blic, 30.Maj.2013

Razgovori Beograda i Prištine o primeni aprilskog sporazuma, struji i telekomunikacijama završeni su večeras u Briselu i nastavljaju se sutra. Tim za implementaciju u Briselu predvodi Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za KiM..Razgovori su počeli nešto pre 11 sati bilateralnim susretom direktora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.