Tatjana Vojtehovski gošća Novog dana

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2018, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatjana Vojtehovski gošća Novog dana

U temi jutra Novog dana TV N1, u četvrtak 18. oktobra, govorimo o jednočasovnom prekidu rada u preduzeću “Milan Blagojević-Namenska” zbog emisije "Život priča" o nesrećama u toj fabrici. Da li je reč o novom obliku pritiska na novinare? Gosti Novog dana biće autorka emisije Tatjana Vojtehovski, predstavnici NUNS-a i UNS-a.

Aktuelnosti o kojima piše štampa komentariše novinar DW-a Nemanja Rujević.

Predsednici Srbije i Austrije na panelu "Zapadni Balkan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i Evropska unija". Kako Srbija doprinosi Evropi, koje su vrednosti koje će Austrija promovisati tokom svog predsedavanja EU, da li će politika proširenja ostati jedan od ključnih principa i kakva je vizija za budućnost regiona? Uživo smo na Beogradskom bezbednosnom forumu.

U Beogradu, Subotici i Novom Sadu uskoro specijalne projekcije filma "Groznica Ferante". Ovaj dokumentarac je priča Eleni Ferante, osobi koju književni kritičari sa raznih strana sveta smatraju najznačajnijim savremenim italijanskim piscem, čije su knjige prodate u preko pet miliona primeraka širom sveta.

Tim povodom naši gosti su Ivan Bevc, direktor izdavačke kuće "Booka" i David Skalmani, direktor Italijanskog kulturnog centra.

Jasminka Petrović u svojoj novoj knjizi "O dugmetu i sreći" jedinstvenim i prepoznatljivim stilom, mešavinom topline i duhovitosti, priča priču o tome kako jedan dečak, koji upravo ulazi u pubertet, posmatra svet i sebe u tom svetu. Ona je gošća Novog dana.

Još samo malo vremena ostalo je do početka beogradskog Sajma knjiga, a ove godine imamo jedan veliki povratak u izdavačkoj delatnosti. Naime, posle pauze koja je trajala čak 23 godine, vraća nam se Dom kulture "Studentski grad" sa svojim izdanjima. O tome u Novom danu razgovaram sa Igorom Toholjem, urednikom filmskog programa Doma kulture "Studentski grad" i Draganom Dimčićem, docentom na Fakultetu dramskih umetnosti, koji je upravo autor jednog od novih naslova "Između svetova", studije o velikim imenima filmske umetnosti.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Gosti N1: Umesto o žrtvama, zbog spinovanja tema su novinari

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018, 12:13

Raste trend pritisaka javnih funkionera na novinare, i to je veoma opasno jer stvara atmosferu u kojoj novinari postaju legitimne žrtve, novinari se isturaju kao meta i zaklon za važne društvene teme, a u slučaju napada na Tanju Vojtehovski, ona je zaklon za sve poginule u fabrici Milan Blagojević...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.