Tanjug: Vučić u Skoplju, hladno s Kolindom / VIDEO

Izvor: B92, 27.Apr.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanjug: Vučić u Skoplju, "hladno" s Kolindom / VIDEO

Skoplje -- Sastanak lidera Brdo-Brioni procesa, na kojem učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počeo je u skopskom hotelu "Aleksandar Palas".

Učesnike su dočekali domaćin skupa, predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, predsednici zemalja inicijatora ovog procesa, Slovenije i Hrvatske, Borut Pahor i Kolinda Grabar Kitarović, kao i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Rukovanje predsednika Srbije i Hrvatske, usled aktuelne tenzije između zvaničnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zagreba i Beograda, bilo je veoma "hladno" i potpuno zvanično, bez mnogo reči, dok je sa ostalim domaćinima bilo za nijansu srdačnije, primećuje državna agencija Tanjug.

Nakon dočeka svih učesnika i njihovog upisivanja u Knjigu skupa, učesnici su pozirali za zajedničku fotografiju, nakon čega su prešli u plenarnu dvoranu na sastanak, koji se održava iza zatvorenih vrata.

Specijalni gost skupa, osim Tuska, jeste i Bojko Borisov, premijer Bugarske, zemlje koja predsedava EU.

Učesnici skupa su i predsednici Albanije Iljir Meta, Crne Gore Filip Vujanović, kao i predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.

Uoči današnjeg sastanka održano je i više bilateralnih sastanaka predsednika država regiona i predsednika Evropskog saveta Tuska.

Proces Brdo-Brioni inicirali su 2013. godine na Brdu kod Kranja predsednici Slovenije i Hrvatske, a ideja je da ove dve članice EU pomognu Zapadnom Balkanu na njihovom putu u Uniju, kao i njihovu stabilizaciju kroz jačanje regionalne saradnje i rešavanje otvorenih bilateralnih pitanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u Skoplju "hladno" s Kolindom

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2018

SKOPLJE - Sastanak lidera Brdo-Brioni procesa, na kojem učestvuju lideri zemalja regiona, počeo je u skopskom hotelu "Aleksandar Palas"...Učesnike su dočekali domaćin skupa, predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov, predsjednici zemalja inicijatora ovog procesa, Slovenije i Hrvatske, Borut Pahor i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.