Tanja Bošković − dama srpskog glumišta

Izvor: Studnel.com, 27.Jun.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanja Bošković − dama srpskog glumišta

U rodnom gradu Aranđelovcu je živela do svoje sedamnaeste godine, kada se preselila u Beograd gde i danas živi i radi. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Aranđelovcu, a posle gimnazije je upisala Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirala u klasi Predraga Bajčetića 1973. godine. Otac Velizar i majka Ivanka bili su profesori književnosti, a otac joj je bio i direktor gimnazije. Imala je obavezu da svakog dana čita sa sestrom Sanjom i da kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << razgovara o tome. Bila je udata za reditelja Dejana Karaklajića i iz tog braka ima dvoje dece. Ćerka Lana je postala glumica, a sin Đorđe je završio Fakultet političkih nauka i živi u Americi.
Svoju prvu filmsku ulogu dobila je u filmu Košava, godinu dana posle diplomiranja. Iste godine je dobila ulogu i u seriji Divlje godine, nakon čega su usledile brojne uloge kako na filmu tako i u pozorištu. Njene najbolje i najpoznatije uloge bile su u filmovimaBalkan ekspres, Čovek sa četiri noge, Volim te najviše na svetu, Balkanska pravila i mnogim drugim. Od serija mogu se izdvojiti: Priče iz radionice, Srećni ljudi, Lisice, Pozorište u kući i Viza za budućnost. Tanja Bošković još uvek aktivno radi i publika je uglavnom može gledati na daskama Zvezdara teatra.
Izvori: meda.subotica.net, sinemanija.com.

na danasnji danbiografijatanja boskovicglumicafilmpozoriste

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.