Tamo daleko i Fijaker stari za Vučića u Kini

Izvor: Mondo, 26.Nov.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tamo daleko" i "Fijaker stari" za Vučića u Kini

U čast premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji boravi u poseti Kini, priređena je svečana večera.

Foto: Vlada Srbije

Tom prilikom kineski orkestar je svirao repertoar srpskih pesama, a na spisku su se između ostalih našle i pesme "Fijaker stari" i "Tamo daleko", javlja RTS.

Na večeri koju su priredili kineski domaćini služena je kineska tradicionalna kuhinja.

Vučić boravi u trodnevnoj poseti Kini, tokom koje je imao niz bilateralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << susreta, od kojih su najznačajniji oni sa premijerom Li Kećangom i predsednikom Si Đinpingom. On je učestvovao i na Samitu Kine i lidera 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

 Premijer je večeras za TV Pink izjavio da se iz Kine vraća sa izbvanrednim utiscima. "Poslednjih nekoliko dana bilo je divno i posebno biti Srbin". On je posebno istakao da je na samitu sa predstavnicima 16 vlada uvek bio prvi ili drugi koji je govorio.

"Razgovarali o svim velikim i važnim svarima za nas - Želerara, železnice, putevi...Verujem da smo veliki i dobar posao napravili, ali moraćemo od naših domaćina da učimo. Oni su pokazali da vole i cene Srbiju i zavalni smo im na tome", rekao je premijer po završetku posete Kini.



Izvor: youtube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.