Tamara Ninković za Vesti: Sitnim koracima ka...

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2018, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamara Ninković za "Vesti": Sitnim koracima ka...

Ona stvara jedne od najatraktivnijih vrsta proizvoda - modne proizvode. Haljine, kapute, modne dodatke, i još mnogo toga. Istančan ukus za eleganciju, smernost i luksuz, upakovan u jedinstvene modne kreacije koje daju pečat svakoj njenog kolekciji, namenjen je damama koje žele da budu upečatljive, prepoznatljive i drugačije. Tamara Ninković sitnim koracima približava se svetskoj karijeri modne dizajnerke.

Tamara Ninković pre godinu i po dana prezentovala je svoju prvu modnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << liniju. Od tada, nizala su se angažovanja ove mlade umetnice, a u žižu javnost dospela je saradnjom sa istaknutim modnim kritičarima, dizajnerima, i fotografima sa impozantnom karijerom. Tamara svakodnevno prati svetske trendove, kao i moderna dostignuća dizajna, ali uvek teži da ostavi svoj lični pečat u svakom komadu odeće koji napravi sa svojim timom.

U sociološkom, kulturnom i estetskom smislu moda postaje sve značajnija, vidljivija i izražajnija. Poznato je da je moda postala jedna od najpopularnijih, ali i veoma zahtevnih grana svetske industrije, a njena širina u praktičnom smislu dozvolila je da u sebe implementira i druge značajne grane primenjene umetnosti poput modnog i grafičkog dizajna.

U procesu nastanka ideje o kompletnoj kreaciji, odakle pronalaziš inspiraciju?

Inspiraciju uglavnom pronalazim u momentima, smatram da čovek iznedri najbolje ideje onda kada mu sve lađe potonu, tako da je to slučaj i kod mene.

Koji je cilj svake tvoje kolekcije?

Cilj svake moje kolekcije je da uvek pokažem nešto novo i drugačije. Svakako sam svesna da se to neće svima dopasti, ali je želim da se moj rad uvek dopadne odabranima. To je za mene uspešno realizovana kolekcija.

Da li si imala neke nerealno zahtevne zamisli svojih kupaca?

Mislim da su moje zamisli nerealnije od onih koje su imali moji kupci, uvek težim ka tome da nadmašim čak i neka svoja očekivanja.

Šta su tvoji prioriteti?

Prioritet mi ja da budem Tamara, i da se iza mog imena krije nešto totalno drugačije.

Odličan si skaut za talentovane devojke koje imaju čast da budu tvoji modeli. Koji su kriterijumi po kojima ih biraš?

Jedini kriterijum je da model kojeg ja izaberem može u svakoj od mojih kreacija da se oseća prijatno, ali isto tako i da drugima predstavi taj odevni komad na sebi svojstven način. Smatram da su visina i težina, kao i ostale fizičke predispozicije zanemarljive, ako neko ima energiju kojom pleni, i zrači.

Navedi nam dva modna dizajnera, ili kreatora, koji su ti večiti uzor?

Većina bi na ovo pitanje odgovorila nekim stranim imenima, ali ja pak smatram da u Srbiji postoje veliki talenti, i pre svega velike dame, tako da bih ja izdvojila njih dve - Amina Hasanbegović i Biljana Tipsarević.

Kome su posvećene tvoje modne kreacije?

Sve moje modne kreacije su posvećenje NJEMU, mom ocu... I on je moja zvezda vodilja na ovom putu.

Koji su tvoji poslovni planovi za naredni period, da li nam pripremaš neka iznenađenja?

Pripremam mnogo toplih i svetlucavih iznenađenja za sve moje lepe dame. Imam pregršt planova i nadam se da ću jedan po jedan u nekom narednom periodu i ostvariti.

Kada bi se našla u ulozi modnog kritičara, čiji stajling bi po tvom mišljenju bio primer za mlade devojke, tinejdžerke?

I na ovo pitanje bih odgovorila imenom devojke iz Srbije. Veliku pažnju mi uvek odvuče modni stil mlade pevačice, Sare Jovanović, zato što je uvek svoja i posebna, a to je ono što je potrebno svakoj devojci, da bude svoja, a ne bleda kopija nekog drugog.

Da li je teško biti atraktivan bez golotinje?

Možda jeste teško, po mišljenju mnogih devojaka u Srbiji. Nikad atraktivnost ne vezujem za golotinju. Ona koja zna jedan dan da dobro iznese "golotinju", a drugi dan nešto drugo - ona je atraktivna devojka po mom mišljenju.

Kako bi opisala svoj stil u 5 reči?

Moj stil je raznolik, kao i svaka moja kolekcija. Volim da nosim bukvalno sve. I volim da svaki put budem drugačija. A stil za kojim "patim" je stil šezdesetih. Želim povratak tog vremena koje sam mogla da spoznam samo kroz priču i slike.

Koji je tvoj neostvareni san?

Moj neostvareni san je da se moje ime iz Srbije nađe na mnogim revijama širom sveta. Ali, smatram da je sve moguće uz trud i rad, nije dovoljna samo jaka želja, potrebno je mnogo više od toga.

Kada bi mogla da biraš neku daleku destinaciju, gde bi snimila modni editorijal za svoj brend?

To bi bio Zanzibar... Mnogo me privlači ta destinacija, koju ću u skorije vreme i da posetim.

Kakva je Tamara Nikolić privatno? Opiši sebe u dve rečenice

Tamara Ninković je osoba koja je stalno u haosu od obaveza od ranog jutra, koja je uvek pokretna i koju nikad ne drži mesto. I mrtva umorna je uvek spremna za provod. Tamara je osoba od koje niko ne može da dođe do reči (smeh).

Čime se baviš, pored modnog dizajna?

Ovo pitanje mi je omiljeno uvek. Inače, ja sam student Hemijskog fakulteta, odsek biohemija. Svi uglavnom budu u čudu - modni dizajner i biohemičar? Gde je tu povezanost? Ali ja smatram da je sposobnost spojiti moguće i nemoguće. Takođe radim privatno kao profesor prirodnih nauka i ruskog jezika. I na tom planu imam cilj da otvorim svoju privatnu školicu sa raznim radionicama za decu svih uzrasta. I tu sam počela polako da činim prve korake.

Nedelji mode u Njujorku, Milanu i Parizu prisustvuju modni znalci u ekscentričnim kreacijama, neuobičajenim. Kakav je tvoj pogled na srpske trendove, da li su Srbi hrabri u eksperimentisanju?

Odlično pitanje za jednog dizajnera i studenta biohemije. Za eksperiment je opšte poznato da je i te kako potrebna hrabrost, jer nikad ne možemo sa sigurnošću znati šta njime možemo dobiti. Možda ništa, a možda neko novo otkriće. Tako je i u modi, a smatram da je to preveliki komad za nas Srbe, mada ima i izuzetaka.

Šta ne voliš kada vidiš na devojci, što se tiče odevanja?

Nikako ne volim da vidim majice koje ne prekrivaju stomak. To veoma ume da me isprovocira.

Ko je tvoj modni uzor?

Modni uzor - dama šezdesetih.

Šta bi ti promenila u trendu oblačenja u Srbiji?

Prvo bih pokvarila dugme copy - paste. Smatram da veliki broj devojaka liče jedna na drugu, i to stvara sliku monotonije. Baš ono što sam prethodno navela, volela bih da se vrati stil 60-ih gde je žena bila dama.

Da li planiraš inostranu karijeru?

Volim spontane stvari u životu, jer me one uvek čine najsrećnijom. Volela bih da se i to jednog dana desi, a po svemu sudeći, tako će i biti, jer sam dobila par ponuda da sarađujem sa internacionalnim modnim dizajnerima. Drago mi je da ljudi prepoznaju moju ljubav i posvećenost modi.

Tamara Ninković zasigurno postaje internacionalno poznat brend. Jer u njenim kreacijama svaka žena može da se poistoveti sa drugačijom, uzbudljivom i zavodljivom damom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.