Talibani  uništili mostove, odsekli tri provincije

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani uništili mostove, odsekli tri provincije

Kabul -- Talibani su uništili mostove na glavnim putevima jugozapadno od Kabula, tokom široke ofanzive na bezbednosne snage.

Time su presekli vezu prestonice sa tri provincije, izjavili su danas zvaničnici.

Portparol ministarstva policije Nagib Daniš izjavio je da su avganistanske snage bezbednosti odgovorile na napad ali da borbe još uvek traju, kao i da je u njima poginulo najmanje 6 policajaca.

Po drugim, nezvaničnim izvorima, broj ubijenih policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najmanje 10.

Daniš je dodao da su poslata pojačanja u područja sukoba kao i da je većina tih područja "pod kontrolom " vladinih snaga. Inače, razaranje mostova je prekinulo veze Kabula sa provincijama Gazni, Zabul i Kandahar i donelo nestašice električne energije u provincijama Majdan Vardak, Logar, Gazni i Paktia.

Do ovog poslednjeg napada je došlo samo dve nedelje pre parlamentarnih izbora u Avganistanu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avganistan: Talibani uništili mostove, odsekli tri provincije, 6 mrtvih policajaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2018

Talibani su uništili mostove na glavnim putevima jugozapadno od Kabula, tokom široke ofanzive na bezbednosne snage i presekle vezu prestonice sa tri provincije, izjavili su danas zvaničnici...Portparol ministarstva policije Nagib Daniš izjavio je da su avganistanske snage bezbednosti odgovorile na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.