Talibani protiv nepotizma: Prave čistku

Izvor: B92, 19.Mar.2023, 21:08

Talibani protiv nepotizma: Prave "čistku"

Vrhovni vođa talibana Hibatula Akundžada dekretom je naredio državnim zvaničnicima Avganistana da otpuste svoje rođake koje su prethodno zaposlili.

Zvaničnici su dekretom pozvani i da se uzdrže od zapošljavanja rodbine u budućnosti.

Dekret predstavlja reakciju na nedavne optužbe da je nekoliko visokih državnih zvaničnika iz redova talibana zaposlilo svoje sinove u vladi, prenosi avganistanska agencija AIP.

Fotografija dekreta je okačena na Tviter >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalog avganistanske Kancelarije za administrativne poslove, prenosi Bi-Bi-Si. Talibani su nakon preuzimanja vlasti u Avganistanu u avgustu 2021. godine otpustili neke državne činovnike i zaposlili nove ljude.

Novi državni činovnici su često na udaru kritike zbog nedostatka radnog iskustva i tvrdi se da su mnogi od njih zaposleni na osnovu rođačkih veza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ZVANIČNICI MORAJU DA OTPUSTE ROĐAKE" Talibani protiv nepotizma

Izvor: Blic, 20.Mar.2023, 00:30

Vrhovni vođa talibana Hibatula Akundžada dekretom je naredio državnim zvaničnicima Avganistana da otpuste svoje rođake koje su prethodno zaposlili i uzdrže se od zapošljavanja rodbine u budućnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.