Talibani pisali Trampu: Idite već jednom iz Avganistana

Izvor: B92, 15.Avg.2017, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani pisali Trampu: Idite već jednom iz Avganistana

Kabul -- Talibani su uputili "otvoreno pismo" predsedniku SAD Donaldu Trampu i ponovili poziv Americi da posle 16 godina rata napusti Avganistan.

U pismu na engleskom jeziku koje je novinarima dostavio portparol talibana Zabihula Mudžahid, pobunjenici navode da je Tramp prepoznao greške svojih prethodnika jer traži novu procenu američke strategije za Avganistan.

Mudžahid je rekao da Tramp ne treba da preda kontrolu američke politike u Avganistanu vojsci, već da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavi povlačenje svih američkih trupa, umesto da im, kako je planirano, poveća broj.

U pismu od 1.600 reči se navodi i da bi američko povlačenje "istinski sklonilo američke vojnike od opasnosti" i "okončalo nasleđeni rat".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Talibani pisali Trampu: Sklonite vojnike od opasnosti

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2017

Talibani su uputili "otvoreno pismo" predsedniku SAD Donaldu Trampu i ponovili poziv Americi da posle 16 godina rata napusti Avganistan...U pismu na engleskom jeziku koje je novinarima dostavio portparol talibana Zabihula Mudžahid, pobunjenici navode da je Tramp prepoznao greške svojih prethodnika,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.