Talasi povredili 13 gledalaca surferskog takmičenja

Izvor: Blic, 14.Feb.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talasi povredili 13 gledalaca surferskog takmičenja

Zbog visokoih talasa koji su se iznenada obrušili na gledaoce takmičenja surfera u Kaliforniji, jednom od najcenjenijih na svetu, 13 gledalaca je povređeno.

Na nekoliko stotina gledalaca okupljenih na lukobranu i na improvizovanoj platformi iznenada su se sručila dva talasa visoka šest metara, javio je BBC pozivajući se na izjave očevidaca.

Tom prilikom oboreno je više desetina gledalaca, od kojih je 13 zadobilo povrede, uglavnom lakše, pošto ih je vodena masa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bacila na stene kojih je dosta u tom delu plaže. Među najtežim povredama su prelomi kostiju.

Srećna okolnost je da talasi nikoga nisu povukli na otvoreno more, istakli su članovi spasilačkih ekipa. Ove godine neki od talasa tokom takmičenja bili su visoki 12 metara.

Takmičenje surfera, koje je počelo juče, održava se na plaži Maveriks. Pobedio je Južnoafrikanac Kris Bertiš kome je pripala prva nagrada od 50.000 dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talasi povredili 13 gledalaca surferskog takmičenja

Izvor: Kurir, 14.Feb.2010

LOS ANĐELES, 14. februara (Tanjug) - Zbog visokoih talasa koji su se iznenada obrušili na gledaoce takmičenja surfera u Kaliforniji, jednom od najcenjenijih na svetu, 13 gledalaca je povređeno. Na nekoliko stotina gledalaca okupljenih na lukobranu i na improvizovanoj platformi iznenada su se sručila...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.