Talas nasilja u Karačiju

Izvor: RTS, 03.Avg.2010, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talas nasilja u Karačiju

Najmanje 45 ljudi ubijeno, a 93 ranjeno, u sukobima koji su izbili u Karačiju, na jugu Pakistana, posle ubistva poslanika Raze Hajdera, iz Pokreta Mutahida Kaumi i njegovog telohranitelja.

Ubistvo poslanika Raze Hajdera, iz Pokreta Mutahida Kaumi i njegovog telohranitelja, pokrenulo je sukobe u Karačiju, na jugu Pakistana, u kojima je ubijeno najmanje 45 ljudi, dok su 93 osobe zadobile povrede iz vatrenog oružja.

Hajder je ubijen juče dok je prisustvovao sahrani, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon čega je usledio novi talas etničkog i sektaškog nasilja, u gradu sa 18 miliona stanovnika, koji već dugo predstavlja skrovište talibana i pripadnika terorističke organizacije Al Kaida.

Hajderova stranka se nalazi na vlasti u Karačiju i njeni članovi su, uglavnom, potomci imigranata iz Indije, koji su se doselili u Pakistan kada je ova država osnovana 1947. godine.

Šef policije u Karačiju Vazim Ahmed izjavio je da policija ima verodostojne informacije da je Hajdera ubila zabranjena sektaška organizacija, ali nije precizirao koja.

Škole i firme u Karačiju su zatvorene zbog najnovijih sukoba, a snage bezbednosti pokušavaju da uspostave kontrolu nad gradom, u kome je zapaljeno nekoliko desetina vozila i prodavnica, javile su agencije.

Uhapšeno je najmanje 10 ljudi u akciji utvrđivanja identiteta napadača.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.