Takse digle cene hrane, pogođeni najsiromašniji

Izvor: RTS, 19.Jun.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takse digle cene hrane, pogođeni najsiromašniji

Članica misije MMF-a Stefani Eble navodi da su takse na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH uticale na tamošnje povećanje cena hrane, što dodatno pogađa domaćinstva sa nižim primanjima.
Stefani Eble izjavila je nakon posete misije MMF-a Prištini da nedavne političke inicijative mogu povećati tekuću potrošnju, ometati razvoj privatnog sektora i oslabiti investicionu klimu" prenosi Koha.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako je istakla Eble, carine na uvoz iz Srbije i Bosne i Hercegovine povećale su potrošačke cene, posebno prehrambenih proizvoda, što je uticalo na domaćinstva sa nižim primanjima, te oslabilo tekući spoljni račun (Prištine).
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je vodila Stefani Eble, posetila je Prištinu u periodu od 12 do 18. juna.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MMF: Takse dovele do povećanje potrošačkih cena na Kosovu, posebno prehrambenih proizvoda

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2019

Takse na uvoz iz Srbije i BiH dovele su do povećanja potrošačkih cena na Kosovu, poručila je Stefani Ebl (Stephanie Eble) ispred misije Međunarodnog monetarog fonda (MMF) koja je završila posetu Prištini, objavio je danas portal KosSev...Po oceni misije MMF-a, velika povećanja plata i zaposlenosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.